Írta: Túri Borbála 2011. április 03. vasárnap, 13:40
Ezt az élményt kínálták a Silver Hotel honlapján még februárban azoknak, akik szívesen kipróbálnák főzési tudományukat a kitűnő mesterszakács kuktálkodása mellett. A felhívásra többen jelentkeztek, de ha valaki holmi egyszerű és egyszeri „főzbötélésre” gondol, az téved! Ma már a hivatásos szakácsok mellett nagyon sok képzett, felkészült háziasszony és úr szenteli idejét a konyhaművészetnek. Így van ezzel Faragó Márta és Taksár Ferenc is, akik egyre több hazai főzőversenyen jelennek meg és szerepelnek sikeresen.
Eddigi legnagyobb elismerését Márti egy pogácsa-receptjével érte el. 2007-ben – meséli férje lelkesen. A Budai Várban rendezett Bor-és Pezsgőfesztivál kísérő rendezvényeként pogácsa versenyt hirdettek, s ezt nem hagyhatta ki. A beküldött több mint 300 pogácsa receptje közül az erdélyi származású háziasszony leírása bizonyult az egyik legígéretesebbnek. Bekerült a kiválasztott legjobb öt közé, megsütötték és kínálták a Budai Várban.
A nyírtelki pár főzésben is párját ritkítja, mindketten szívesen időznek a konyhában. Örömmel főznek családnak, kisebb és nagyobb társaságoknak, ünnepekre és hétköznapokon. Négy csillagos szálloda konyhájában eddig még nem fogtak fakanalat a kezükbe, de a közös főzés élményének lehetőségét nem hagyhatták ki. Ráadásul Taksár Úr rájött arra is, mi Gonda Attila gyengéje.
Így pedig már egyenes volt az út a sikerhez.
Szoboszlói Színes– Túri Borbála – Fotó: Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu