Szilveszter Kemencés módra

P1060543Hozzávalók:

Jó hangulatra vágyó vendégek

Kedves és gyors felszolgálók

Ügyes szakácsok és konyhai dolgozók

Mosolygós precíz pultosok

Szilágyi zenekar

Operett művészek

Pinczés Károly és családja

 

 

 

Elkészítés:

A Kemencés Csárdában minden év december 31. napján elkészítik

 

Elkészítés után:

 

P1060544A Kemencésben a jól összeszokott csapat készült a szilveszter éjszakára, melyre a foglalások a nehezebb anyagi körülmények ellenére bár csak kis mértékben de meghaladták a tavalyi foglalások számát. A csárda személyzete rutinosan feldíszítette a különtermet a szakácsok próbafőzések során igyekeztek tökéletesíteni az ünnepi menüt a zenekar új számokkal bővítette a repertoárját.

 

P1060513A vendégek szépen sorban érkeztek a vacsorára mely előtt az üdvözlőkoktélokat örömmel fogadták. A konyha pontosan elkészült a vacsorával, az ízlésesen tálalt hideg előétel után ínycsiklandozó illatú levesek kerültek az ünneplők asztalára. A leves után már sokan táncra perdültek a zenekar látva a vendégek változó korú összetételét többféle zenei stílusú számmal igyekezett fokozni a hangulatot. A bőséges főételekhez melyek szinte egyenlő arányban nyerték el a vendégek szavazatát /A és B menü / friss saláta is járt. A desszert igazi hagyományos családi recept alapján készült melyet tokaji boros körtével tettek igazi különlegességé.

 

P1060517A vendégek úgy érezhették van mit lemozogniuk mert a tánctér megtelt az asztaloknál szinte csak a táncban elfáradt szilveszterezők ültek de ők is csak néhány percet mert hamar jött a kedvükre levő újabb zeneszám.  Este 2300 órától Operett slágerekkel fellépő művészeké volt a főszerep, a legismertebb és legszebb melódiákat  a közönség együtt dúdolta  a művészekkel akik megérdemelten kapták  a „vastapsot” . Az Új Évet a Csárda tulajdonosa Pinczés Károly köszöntötte mely után durrantak a pezsgők és koccantak a poharak.

 

P1060531A tombola sorsoláson egy szerencsés pár visszanyerte a program árát / a nyertes hölgy elmondta már 3. alkalommal szilveszterezik a Kemencésben/ de többen értékes ajándékokkal kezdhették a 2011-es évet. A vendégek a Kemencés hagyományaihoz híven hajnalban kapták a  malacsültet forgatott burgonyával és pezsgős párolt káposztával . A felszolgálók gyors közvélemény kutatása és az üres tányérok láttán a séfek a felszolgálók és a vezetőség elégedetten bontották pezsgőiket aztán koccintva  kívántak Sikeres Boldog Új Évet!